De Amerikaanse Verkiezingen

3 Comments

 1. Wat betreft buitenlandbeleid ben ik absoluut blij met Trump. Het moet eens afgelopen zijn met die Democratische Jihad van de Bush familie, de Clinton familie en Obama. Al dat ingrijpen leidt alleen maar tot meer ellende.

  Ja maar Poetin, mensenrechten, blablabla… Wat Rusland in Aleppo doet, doet de VS in Mosoel. Ook de VS raakt vaak burgers en onlangs nog dat Franse ziekenhuis. Wat Rusland in Oekraïne doet, doet de VS overal, o.a. in Kosovo. Rusland trekt zich terug uit ICC, maar de VS gaat net zo goed niet akkoord met berechting van Am. oorlogsmisdadigers. Rusland beperkt homorechten, maar Saudi-Arabie die de jongens van flats afsodemietert is een goede vrind.

  Altijd maar weer is Rusland slecht, behalve toen Rusland echt slecht was onder Stalin. Toen was het een goede bondgenoot. Zelfs in die zgn. “goede” oorlog vraag ik me af of isolationisme niet beter was geweest. Resultaat was immers halve wereld onder duim Stalin en Mao.

  Obama pleit nu dat Trump realpolitik moet loslaten en over dezelfde corporatistische/ moralistische “onze waarden” nonsens overal maar weer oorlogen moeten gaan voeren. Hopelijk geeft Trump geen gehoor, al wil ik eerst zien en dan geloven, met al die neocons om hem heen…

  Waar ik me wel zorgen om maak is zijn milieubeleid, al weet ik niet in hoeverre de media dit gebruikt om het publiek tegen hem op te zwepen. “Clean Coal”, ja het helpt mensen aan een baan, maar “clean” is een wel heel doorzichtige misleider.

  Was er maar een rechtse partij die tegelijk ook het milieu hoog op de agenda had staan.

 2. In de jaren ’60 en ’70 demonstreerde de linkse jeugd tegen de oorlog in Vietnam. Draft dodger Bill Clinton liep in die tijd te rellen voor het Amerikaanse consulaat in Londen.
  Vandaag de dag demonstreren ze niet tegen, maar vóór de oorlog. Oorlog in Syrië, in Oekraïne, in Rusland.

  Idioten dat het zijn, dwz. degenen die niet door Soros worden betaald. Love trumps hate, zeggen ze. Ja-ja.

 3. Vanwege het Amerikaanse kiesstelsel was de “hispanic-strategie” sowieso gedoemd te mislukken. Je wint of verliest hele staten. Hispanics zitten vooral in staten die hoe dan ook blauw zijn, o.a. Californie. Cruz had misschien wel meer stemmen in totaal kunnen binnenhalen, maar niet waar het een verschil maakt, in de swing states. Al stemden een meerderheid van de Californische Hispanics op Trump, dan nog zou de staat naar Clinton zijn gegaan. Beter is het daar geen geld en tijd in te steken.
  De enige rode staat met veel Hispanics was Florida, maar zelfs al was die blauw geweest dan had Trump nog gewonnen.
  Door over banen ipv vrijhandel te spreken wist hij de staten die er toe deden te pakken. Erg slim gespeeld.